• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Het beste uit de zee vers op je bord

Mosselen

Welkom in de wereld van mosselen, de onderwaterjuweeltjes van de natuur!

Deze slanke, iriserende schelpdieren zijn meer dan alleen een delicatesse - ze zijn van vitaal belang voor ons mariene ecosysteem en een symbool van natuurlijke schoonheid.

 

Geef het menu van je restaurant een extra dimensie met deze lekkernijen uit de oceaan. Van hun rijke, zilte smaak tot hun duurzame herkomst, mosselen bieden een overvloed aan mogelijkheden om je smaakpapillen te prikkelen en je inzet voor kwaliteit en duurzaamheid te laten zien.

Kwaliteit & duurzaamheid bij Sligro

Laat je betrokkenheid bij het milieu zien door duurzaam gekweekte mosselen op je menu te zetten, zodat je klanten gerust kunnen zijn dat ze hun favoriete zeevruchten zonder schuldgevoel kunnen eten.

SmitVis

Waarom de Zeeuwse mosselen van SmitVis? De bodemcultuur mosselen van SmitVis zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van schelpgrootte en vleesgewicht. Dit alles tegen een aantrekkelijke prijs.

Bovendien zijn de mosselen van SmitVis MSC-gecertificeerd, waardoor u verzekerd bent van een duurzame en verantwoorde productie. 

 

Zeeland's Roem

Zeeland’s Roem is een Zeeuws familiebedrijf met 75 jaar ervaring. Het is een van de grootste schaal- en schelpdierenproducenten van Europa.

Zeeland’s Roem is Sligro’s huisleverancier van mosselen, oesters en schaaldieren. De mosselen van Zeelands’s Roem zijn MSC-gecertificeerd, wat betekent dat ze duurzaam en verantwoord zijn geproduceerd. 

Culinaire creativiteit

Geef je menu creativiteit door klassieke mosselgerechten met een twist te serveren of geheel nieuwe culinaire creaties te bedenken. Van traditionele Franse "Moules Marinières" tot innovatieve Thaise mosselen met kokoscurry, de mogelijkheden zijn eindeloos. Experimenteer met verschillende smaakprofielen, kruiden en kooktechnieken om je gasten te verrukken en ze terug te laten komen voor meer.

Wijn & bier met mosselen

Wijn en mosselen

Welke wijn ga je serveren bij mosselen?

Bij het selecteren van de juiste wijn is het belangrijk om te kijken naar de intensiteit van het gerecht. Een stevig gerecht vraagt om een volle smaak, terwijl een frisse bereiding een frisse wijn vereist. 

Het is altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur en experimenteren om de perfecte wijn-spijscombinatie te vinden die bij uw mosselgerecht past.

Bier en mosselen

Het serveren van frisse bieren, zoals witbieren zijn bij het eten van mosselen vaak een goede keuze. De citrussmaken in deze bieren combineren namelijk goed met de mosselen.

Bij het selecteren van de juiste bieren moet je natuurlijk ook rekening houden met het gerecht. Bij een mosselgerecht met spek kan je het beste een bier drinken met donkere mouten, zoals amber.

Ga je de mosselen bereiden in bier? Denk dan aan een tripel, witbier of zelfs cider. 

Tips voor mosselen

✔ Houdt rekening met 1kg mosselen per persoon 
✔ Mosselen bereiden op de BBQ? Bestrijk de mosselen royaal met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte azijn. Zet de schaal op het hete rooster totdat de schelpen opengaan.  
✔ Verse mosselen invriezen? Dat kan! Kook eerst de mosselen en haal ze dan uit de schelp. Vries ze in of bewaar de mosselen maximaal drie dagen in de koelkast. 

Bodemcultuur mosselen

Bodemcultuur mosselen zijn de meest voorkomende mosselen en groeien op de mosselbanken in de Oosterschelde. In het water van deze zeearm vinden ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, waardoor ze gezond opgroeien.

De bodemcultuur mosselen worden ook gevangen in de Waddenzee, waarna ze naar de Oosterschelde worden gebracht. Het resultaat is een Zeeuwse mossel die wereldwijd bekend staat om zijn smaak en structuur. 

Hangcultuur mosselen

Mosselen met een hangcultuur leven niet op de bodem, maar hangen in netten in de stroming. Hierdoor krijgen de hangcultuur mosselen meer voeding, zijn ze eerder klaar voor consumptie en hebben ze vaak een hoger vleesgewicht dan de soortgenoten op de bodem.

Het kweken is een kleinschalige activiteit met een zeer beperkte invloed op de omgeving, hierdoor mag het een duurzame kweekmethode worden genoemd. De mosselen zijn MSC-gecertificeerd en zijn alleen verkrijgbaar in de maand mei.