Mosselen van de barbecue

Gesmoorde mosselen van de barbecue met daslookboter en gremolata

Gang
Amuse Brunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Zet de mosselen onder in een bak met water en laat even spoelen. Verwijder kapotte exemplaren of mosselen die niet meer sluiten. Schep uit het water en laat uitlekken.
  2. Rasp de schil van de citroen en schep in een kommetje.
  3. Maak de knoflook schoon en hak zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de citroen.
  4. Snijd de peterselie ragfijn. Voeg toe aan de citroen.
  5. Verwarm een klein beetje boter in een bakpan en voeg de panko toe. Laat zachtjes bakken tot het goudbruin kleurt. Neem uit de pan, laat afkoelen en meng met de citroen, knoflook en peterselie. Kruid met versgemalen peper en zout.
  6. Verwarm een smeedijzeren pan tot deze goed heet is. Dit kan zowel op het fornuis als op het open vuur (barbecue). Voeg een lekkere klont van de rozemarijn-knoflookboter toe en laat smelten.
  7. Voeg de mosselen toe en blus af met het sap van 1 citroen. Laat smoren tot de schelpen openstaan.
  8. Neem uit de pan, verwijder 1 schelphelft en steek de mossel los. Leg ze met de open kant naar boven op een schaal of in een pan en schep op iedere mossel een vlokje boter.
  9. Verdeel er de gremolata overheen en plaats nog enkele minuten terug op het open vuur of op het fornuis tot de mosselen goed heet zijn geworden.

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 75 g rozemarijn-knoflookboter
  • 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g platte peterselie
  • 50 g panko
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 januari 2024