Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Besprenkel de bollen knoflook met olijfolie en pak ze los van elkaar in met aluminiumfolie. Leg in een ovenschaal en laat ongeveer 40 minuten poffen tot ze geheel zacht zijn geworden.
Knijp de zachte puree uit de teentjes knoflook en meng met de Belgische mayonaise. Breng deze aioli eventueel op smaak met een druppeltje citroensap, zout en versgemalen peper.
Zet de mosselen in een grote bak met water en verwijder kapotte exemplaren en mosselen die niet meer sluiten.
Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak er op hoge temperatuur de mosselen in aan. Voeg 2 el pesto toe, draai het vuur lager en voeg het sap van 1 citroen toe.
Dek de pan af met een deksel en laat smoren tot de schelpen allemaal openstaan.
Laat afkoelen, haal het mosselvlees uit de schelpen en prik de mosselen aan spiesen.
Smeer aan beide kanten in met de rest van de pesto en houd apart.
Snijd de sneden bruin schuin doormidden en rooster licht krokant in de oven.
Snijd de tomaat doormidden en smeer er stevig de toast mee in.
Verwarm een tafelbarbecue voor tot deze goed heet is. De spiesen kunnen ook in een grillpan of op een reguliere barbecue bereid worden.
Rooster de spiesjes van mosselen kort aan beide kanten op de grill.
Serveer op de tomaten toast en serveer er de aioli bij.