Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Ook voor een stoofgerecht lenen kikkererwten zich prima. Deze Spaanse stoof bestaat naast kikkererwten uit uien, tomaten en mosselen. Smaakmakers als witte wijn, paprikapoeder en verse peterselie maken er een uitgebalanceerd geheel van.
Spoel de gedroogde kikkererwten af. Doe in een ruime kom en schenk er koud water over tot de kikkererwten ruim onder water staan. Voeg 1 theelepel baking soda toe en laat afgedekt 12 uur in de koeling wellen.
Giet de kikkererwten af. Zet ze op met schoon water en de overige baking soda. Kook ze in 1 tot 2 uur gaar tot je ze makkelijk kapot kunt drukken, maar ze niet helemaal tot moes gekookt zijn. Giet de kikkererwten af en bewaar wat van het kookvocht.
Verhit de olie en bak hierin de ui op middelhoge stand lichtbruin. Voeg het paprikapoeder en knoflook toe, bak 1 minuut mee en blus af met de wijn. Laat de wijn kort koken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Stoof alles 30 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan. Voeg na 15 minuten de kikkererwten toe.
Schep over in een ruime (mossel)pot en voeg de mosselen toe. Laat met het deksel op de kookpot op middelhoog vuur in 5-7 minuten opengaan. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel alles over borden of schalen en bestrooi met de peterselie. Lekker om zo te eten met een stuk brood of rijst.