• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
winkel_8

Veelgestelde vragen

Bezorging aanvragen

Sligro heeft een uitgebreide bezorgservice die producten bij je organisatie komt afleveren. Ons bezorgnetwerk bestrijkt heel Nederland en gedeeltes van België. Het bezorgen van de producten gebeurt op afgesproken leverdata, zodat je altijd op tijd de producten in huis hebt. Interesse in de bezorgservice van Sligro? Neem dan contact op met ons.

Klanten met een hoge, regelmatige afname komen in aanmerking voor de bezorgservice van Sligro. Neem contact met ons op om te kijken of je voor de bezorgservice in aanmerking komt.

Bestellen op sligro.be

Op sligro.be kunnen alleen bezorgklanten bestellingen plaatsen. 

Om een bestelling te plaatsen zoek je eerst producten op, voeg je die toe aan je bestelling, wijzig je indien nodig de details voor de bestelling en rond je hem af. 

Bij het aanmaken van een bestelling moet er altijd eerst een leverdatum gekozen worden. De reden hiervoor is dat producten niet altijd leverbaar zijn. Om te voorkomen dat je eerst een bestelling samenstelt en er vervolgens achter komt dat daarvan delen niet leverbaar zijn. Bij het van te voren aangeven van de leverdatum zie je meteen of een product wel of niet leverbaar is op de door jou gekozen leverdatum en kun je gelijk een alternatief kiezen.

Voor de eerst volgende mogelijke leverdatum wordt altijd automatisch een nieuwe bestelling geplaatst. Uit onze ervaring is gebleken deze situatie past bij de ‘bestelwens’ van onze klant. Door het automatisch aanmaken van een nieuwe bestelling wordt er een hoop werk bespaard en hoeven klanten voor ieder levermoment alleen nog maar aan te geven wat ze willen bestellen. Je kunt de leverdatum van de volgende bestelling altijd wijzigen.

Bestellen met scanner op Sligro.be

Bij je Account Manager kun je een scanner aanvragen waarmee je vervolgens gemakkelijk je bestellingen plaatst. Je Account Manager vind je op je accountoverzicht. Als je al ingelogd bent klik je rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op ‘Mijn account’.

De scanner is erg handig en praktisch in gebruik. Hij laadt alle producten die je scant gelijk naar je bestelling zodat je alleen nog maar op ‘bestellen’ hoeft te klikken. 

Probeer het bestand van de driver uit te pakken. Dit doe je door naar de bestandsmap te gaan. Klik vervolgens met de rechter muisknop op de bestandsmap en vervolgens op uitpakken. In dezelfde map verschijnt nu een uitgepakte versie van de map. De driver zou nu naar behoren moeten werken.

Waarschijnlijk maak je geen gebruik van Internet Explorer of is je versie van Internet Explorer verouderd. Zorg ervoor dat je de laatste versie van Internet Explorer gebruikt, of dat jouw versie van Internet Explorer geüpdatete is. Ga naar internetexplorer.com voor informatie hierover.

Blijven oude producten in de scanner staan? Lees hieronder de oplossing

 1. Controleer of de miniscanner is leeg gemaakt, dit doe je met het ‘-’ teken.
 2. Scan nu de nieuwe artikelen.
 3. Blijft het oude artikel er nog steeds in staan? Sluit de miniscanner dan aan op de computer, hij wordt nu als een soort USB-stick gezien.
 4. Via de computer kun je dus de bestanden van de scanner inzien. Ga via ‘mijn computer’, ‘deze computer’ of ‘computer’ naar de scanner.
 5. Hier staat een bestand met de naam barcodes.txt. Open dit bestand
 6. Je zie nu een overzicht van alle gescande artikelen. Als hierin meer artikelen staan, dan die je zojuist gescand hebt is de scanner defect. Neem in dat geval contact op met je klantmanager of klantcontactteam.

Wanneer je de melding ‘Miniscanner configureren’ krijgt kun je dit als volgt oplossen:

 1. Ga op je computer naar start en vervolgens naar configuratiescherm.
 2. Klik nu op Gebruikersaccounts.
 3. Klik op de volgende pagina nogmaals op gebruikersaccounts.
 4. Ga nu naar instellingen gebruikersbeheer wijzigen.
 5. Je komt nu op het volgende scherm met een schuifknop. Zorg dat deze helemaal omlaag staat en klik op OK. Het probleem moet nu opgelost zijn.

Je krijgt de melding ‘geen artikelen gescand’. Volg de volgende stappen om dit op te lossen:

 1. Sluit je scanner via USB aan op de computer.
 2. Ga via ‘deze computer’, ‘mijn computer’ of ‘computer’ naar de scanner.
 3. In de bestanden van de scanner vind je de map ‘Scanned barcodes’.
 4. Verwijder hier de .TXT bestanden.

Je krijgt de melding ‘uw scanner is al uitgelezen’. Volg de volgende stappen om dit op te lossen:

 1. Sluit je scanner via USB aan op de computer.
 2. Ga via ‘deze computer’, ‘mijn computer’ of ‘computer’ naar de scanner.
 3. In de bestanden van de scanner vind je de map ‘Scanned barcodes’.
 4. Verwijder hier de .TXT bestanden.

Wanneer een verkeerd klantnummer in het inlogscherm verschijnt en deze niet aangepast kan worden moet je de geschiedenis en de cache van je webbrowser verwijderen. Bij Internet Explorer doe je dit door rechtsboven op het tandwiel te klikken en vervolgens op ‘browsegeschiedenis verwijderen’ te klikken. Vink nu alle opties aan en klik onderaan op verwijderen.