• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Kwaliteitsvlees voor horeca en grootverbruik

Kaldenberg

Onze verspartner ‘Kaldenberg’ is sinds 1959 gespecialiseerd in het verwerken van kwaliteitsvlees voor horeca en grootverbruik. Binnen het familiebedrijf staan betrouwbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en service centraal.

Slagerijen Kaldenberg beschikt over een moderne productiecentrale die is gebouwd volgens de BREEAM normen voor duurzaam bouwen. Het bedrijfspand is EG erkend en FSSC22000 gecertificeerd. Kaldenberg vertegenwoordigd de slagerijen in de vestigingen van Sligro en zorgt voor de dagelijkse bevoorrading van de Sligro bezorgservices.

Moderne vleesverwerking

Wat ooit op regionaal niveau begon bij de gebroeders Piet- en Joop Kaldenberg met hun passie voor kwaliteitsvlees, is uitgegroeid tot een landelijk toonaangevend en modern vleesverwerkend familiebedrijf. Daarin vormt de hypermoderne centrale slagerij van 10.000 m2 de basis. In totaal telt het bedrijf circa 300 medewerkers die wekelijks 200.000 kilo vlees verwerken. De vakbekwame vleesprofessionals staan dagelijks paraat om de horeca, de institutionele markt en grootverbruikers zo goed mogelijk te bedienen.

Kwaliteit

Slagerijen Kaldenberg koopt uitsluitend vleesproducten in bij gecertificeerde bedrijven. Ook de verwerking hiervan gebeurt binnen de strengste normen op het gebied van hygiëne. Zowel een interne kwaliteitsdienst als specialisten van een extern bureau bewaken voortdurend de processen om aan de eisen te blijven voldoen.

Compleet assortiment

Slagerijen Kaldenberg heeft een zeer ruim assortiment van meer dan 2.500 vleesproducten, bestaande uit rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees. Het vlees van Kaldenberg is afkomstig van specifieke rassen over de hele wereld. Ieder ras heeft zijn eigen unieke kenmerken die tot uiting komen in het vlees:

Rundvlees: O’Sullivan; Prime beef – Black Angus – Dry aged, Natuurvlees BL2*, Rubia Gallega, Simmentaler, Grainfed: Uruguay – Australië – US, Zuid Amerikaans, Artis, Belgisch Witblauw, Bleue des prés en Wagyu: Australie – Japan

Varkensvlees: Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) BL1*, Iberico, Speenvarken en Brasvar

Lamsvlees: O’Sullivan; lamsvlees - zuiglamsvlees, Nieuw Zeelands en Pyreneeën melklam

Kalfsvlees: Meierijsche Roem; blank en rosé, Natuurvlees BL2*

Duurzame projecten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (M.V.O.) zie je terug in de keuzes die Kaldenberg maakt. De centrale slagerij is bijvoorbeeld duurzaam gebouwd volgens de BREEAM normen voor duurzaam bouwen. Daarnaast maken ze gebruik van een koeling op basis van CO2, verwarmen ze hun schoonmaakwater met restwarmte uit de koel en diepvries apparatuur, gebruiken ze combisteamers op elektra, hebben ze ledverlichting met een bio climatic control systeem, innovatieve laaddocks met ruimte voor LVZ vrachtwagens en hebben ze circa 2.500 zonnepanelen geplaatst op het dak.

Naast onze bedrijfsvoering zie je duurzaamheid ook terug in onze assortimentssamenstelling. Zo bieden zij altijd een duurzaam alternatief. Denk aan Natuurvlees rundvlees BL2*, Natuurvlees kalfsvlees BL2*, Keten Duurzaam Varkensvlees BL1* en Pyreneeën melklamsvlees met Label Rouge. Al deze producten vallen onder de pijler duurzaam binnen het Eerlijk & Heerlijk programma van Sligro.

Ondersteuning op maat

Slagerijen Kaldenberg hecht ook veel waarde aan goede service en advies op maat. Daarom kun je in de Sligro-vestigingen terecht bij vakbekwame professionals met ruime ervaring. Daarnaast gaat een team van verkoopspecialisten dagelijks op pad om klanten waar nodig te adviseren en te ondersteunen.