• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Vegi & vegan

Vegetarisch & Vegan

Vega en vegan is niet meer weg te denken uit onze wereld. Maar hoe bedien je nu die vegetarische of veganistische gast? En wat zijn alternatieven waarmee je nog steeds kwaliteit serveert? Sligro neemt je mee in de wereld van plantaardig eten. 

Flexitariër, vegetariër of veganist

Flexitariër
Flexitariërs zijn gasten die minimaal 1 dag in de week geen vlees eten.

Vegetariër
Gasten die geen vlees eten - maar wel ei, zuivel en honing - zijn vegetariër.

Veganist
Je veganistische gasten eten helemaal geen dierlijke producten. Dus geen melk en eieren, maar ook geen honing. Ook dierlijke stoffen en materialen als bijenwas, wolvet en leer gebruiken ze niet.

Vleesvervangers

Flexitariës, vegetariërs en veganisten zijn voortdurend op zoek naar alternatieven. Want ze willen wél de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Vleesvervangers zijn lekkere en voedzame oplossingen. Denk aan burgers van sojabonen, erwten of tarwe.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn perfecte vleesvervangers. Ze hebben oneindig veel toepassingen, zijn lang houdbaar en relatief goedkoop. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar prijstechnisch ook erg interessant. Laat je inspireren door ons assortiment.

Comfortfood

Burgers, loaded fries, taco’s en milkshakes; vier klassiekers in een plantaardig jasje. Dat is vegan comfortfood. Stuk voor stuk guilty pleasures. Alle gerechten zijn kleurrijk opgemaakt en Instagram-waardig. Reken maar dat vegetariërs en veganisten hier hun vingers bij aflikken.

Vega(n) hardlopers

De hardlopers op jouw kaart voor iedereen beschikbaar maken. Met een aantal eenvoudige aanpassingen giet je ze snel in een vegetarische of veganistische vorm. Van je 12 uurtje, salade geitenkaas en club sandwich bij de lunch tot de tomatensoep en carpaccio.