Spicy kurkumalatte

Plantaardige espressolatte met specerijen
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de kokosmelk met de specerijen en de suiker in een steelpan en verwarm langzaam tot het ongeveer 80 °C is.
  2. Klop de melk met een melkopschuimer of met een garde/staafmixer tijdens het opwarmen, zodat een stevig en compact melkschuim ontstaat.
  3. Schenk in ieder glas een kopje sterke espresso en schenk er voorzichtig het schuim op tot het glas gevuld is.
  4. Bestrooi lichtjes met een beetje kurkuma en kaneelpoeder en serveer onmiddellijk.
  5. Tip:
  6. Ben je geen liefhebber van kokos, vervang de kokosmelk dan door amandelmelk.

Ingrediënten

  • 4 kopjes sterke espresso
  • 6 dl kokosmelk
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 50 g kristalsuiker

Publicatie datum: 18 september 2023