Regenboogwortel Tatin met gember en miso

Een worteltaart, maar dan anders. Zoet van de wortel, pittig van de gember en hartig van de miso: deze Tatin heeft het allemaal en ziet er ook nog eens prachtig uit.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de regenboogwortel in rechte stukjes van 4 cm. en blancheer ze een minuut in kokend water. Laat afkoelen in ijswater. Rasp de gember en meng met de miso, de sesamolie en de gesmolten boter. Schud de helft van dit mengsel door de wortel en zet vervolgens de wortelstukjes in de vorm. Je kunt alle kleuren door elkaar zetten of juist banen van dezelfde kleur maken. Zet de wortel 10 minuten in een oven van 180°C.
  2. Verdeel de rest van het misomengsel over de wortel en bedek met het bladerdeeg. Zet alles nog 25 minuten in de oven zodat het deeg gaar en goudbruin is. Keer om en serveer.

Ingrediënten

  • 1½ kilo gemengde winterpeen, geschild
  • 6 cm verse gember, geschild
  • 2 el miso
  • 1 el sesamolie
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 ronde plak bladerdeeg, bijgesneden op de maat van de vorm of schaal

Extra: 1 dichte taartvorm of ovenschaal (25-30 cm), bodem bekleed met bakpapier

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten