Smores van de barbecue

Gegratineerde marshmallows met zomerfruit van de barbecue

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor om indirect te kunnen garen of gebruik de restwarmte in de barbecue na een barbecuemaaltijd.
  2. Maak de aardbeien schoon en snijd doormidden.
  3. Snijd de kersen doormidden en verwijder de pit.
  4. Maak de nectarines schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Verdeel het fruit over de bodem van een vuurvaste schaal (skillet).
  6. Houd een beetje van de chocolade achter en hak de rest in niet te kleine stukjes. Verdeel de chocolade over het fruit.
  7. Snijd de marshmallows doormidden en verdeel over de chocolade. Druk lichtjes aan.
  8. Plaats de schaal op de indirecte zone van de barbecue en sluit de deksel. Laat zachtjes roosteren tot de marshmallows licht gekleurd zijn. Ze zijn nu licht krokant geworden aan de buitenkant, terwijl ze van binnen helemaal smeuïg zijn geworden.
  9. Serveer de s’mores met de koekjes, de sticks en de pretzels om de marshmallows mee te dippen.
  10. Serveer er eventueel nog wat extra chocolade en vers fruit bij om er een zeer complete plank van te maken.

TipJe kunt vanzelfsprekend volop variëren met de soorten fruit waarmee de schaal wordt gevuld. Denk ook eens aan ananas en mango of bijvoorbeeld diverse soorten roodfruit.

Ingrediënten

  • 200 g kersen
  • 400 g aardbeien
  • 4 nectarines
  • 2 repen pretzel-melkchocolade
  • 1 zak barbecuemarshmallows
  • 100 g mariakoekjes
  • 100 g zoute sticks en pretzels

Publicatie datum: 01 mei 2024