Linzensalade met zalm van de barbecue

Kant-en-klare salade met warmgerookte zalm

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4 5 6
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op ongeveer 135 °C.
  2. Leg de zalmfilet op een vuurvaste schaal met de velkant naar beneden.
  3. Smeer de vleeskant in met de honing en bestrooi met de barbecuerub. Kruid na met een snufje zout.
  4. Plaats de schaal op de indirecte zone en laat de zalm in ongeveer 15 minuten zachtjes roken. De zalm mag van binnen nog lekker roze blijven.
  5. Dresseer de linzensalade op een schaal.
  6. Schep de zalmfilet met behulp van een spatel voorzichtig op de salade. Kruid nog lichtjes met versgemalen peper en een snufje zout. Garneer eventueel met enkele topjes platte peterselie.

Ingrediënten

  • 500 g linzensalade
  • 400 g zalmfilet met vel (ontschubt)
  • 2 el honing
  • 1 el barbecuerub
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 13 mei 2024