Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm in een steelpan de boter met de melk en het water en roer af en toe door. Verwarm tot de boter geheel is opgelost.
Verkruimel ondertussen de kaas.
Voeg de tarwebloem toe aan het hete vocht en blijf met een spatel roeren tot het een stevig geheel is dat loslaat van de bodem en begint te zweten.
Neem de pan van het vuur en voeg al roerende beetje bij beetje het ei toe. Voeg pas weer wat nieuw ei toe als het vorige geheel is opgenomen. Voeg een snufje zout toe.
Roer de kaas erdoorheen en blijf roeren tot deze is opgelost.
Schep de massa in een spuitzak met een glad mondje en spuit mooie hoopjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier of een bakmatje.
Bak de gougères in ongeveer 20 minuten goudbruin. Open de deur van de oven niet tijdens het bakken. Test of de gougères gaar zijn door ze op te tillen van de bakplaat. Ze voelen dan licht en luchtig aan.