Crumble pie met rood fruit

Aardbeien en kersen onder een korst van havermout

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor om indirect te kunnen garen of gebruik de restwarmte in de barbecue na een barbecuemaaltijd.
  2. Snijd voor de crumble de koude boter in kleine blokjes en hak de walnoten fijn.
  3. Meng in een kom met de andere ingrediënten en wrijf met je handen tot een kruimelig deeg. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Maak de aardbeien schoon en snijd in vieren.
  5. Snijd de kersen doormidden en verwijder de pit.
  6. Verdeel het fruit over de bodem van een vuurvaste schaal en besprenkel met de suikersiroop (of de likeur) en ⅔ van het sap en de rasp van de citroen. Schep licht door elkaar.
  7. Verdeel er het kruimeldeeg overheen en zorg dat het overal goed verdeeld is.
  8. Plaats op de indirecte zone van de barbecue en laat ongeveer 25 minuten garen (afhankelijk van de resttemperatuur van de barbecue). Als de korst mooi goudbruin en licht krokant is geworden, dan is deze goed.
  9. Roer ondertussen de crème fraîche los met de rest van het citroensap en -rasp.
  10. Serveer de crumble met de crème fraîche.

TipJe kunt vanzelfsprekend volop variëren met de soorten fruit waarmee de schaal wordt gevuld. Denk ook eens aan ananas en mango of bijvoorbeeld diverse soorten ander zomers roodfruit.

 

De crumble kan ook gewoon in de oven bereid worden. Reken ongeveer 20 minuten en zorg ervoor dat de oven is voorverwarmd op 170 °C.

Ingrediënten

  • 500 g kersen
  • 250 g aardbeien
  • 50 ml suikersiroop of een borrelglaasje van je favoriete likeur
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 4 el crème fraîche

Voor de crumble:

  • 65 g roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g tarwebloem
  • 50 g walnoten
  • 75 g havermoutvlokken
  • snufje zout

Publicatie datum: 01 mei 2024