Cajun shrimps

Spiesjes van verse gamba’s met rookworst en cajunkruiden

Gang
Bijgerecht Component Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd 12 mooie plakken van de rookworst en prik samen met 1 verse gamba aan een spiesje.
  2. Bestrooi met de helft van de cajunkruiden en besprenkel met olijfolie, sap en rasp van limoen en een snufje zout.
  3. Hak de peterselie fijn en bestrooi de spiesjes met de helft van de peterselie.
  4. Meng de mayonaise met de rest van de cajunkruiden en de peterselie en verfris eventueel met een beetje limoensap.
  5. Verwarm een tafelbarbecue voor tot deze goed heet is. De spiesen kunnen ook in een grillpan of op een reguliere barbecue bereid worden.
  6. Rooster de spiesjes om en om tot de gamba’s net gaar en mooi gekleurd zijn.
  7. Serveer de cajunmayonaise er apart bij.

Ingrediënten

  • 12 verse gamba’s
  • 1 gevogelterookworst
  • 2 tl cajunkruiden
  • 4 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 4 takjes platte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 01 mei 2024