Beef Birria taco’s met ribeye van de barbecue

Gegratineerde taco’s met ribeye

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Rub de ribeye stevig met de cajunmelange en laat even intrekken.
  2. Snijd de little gem fijn. Snipper de rode ui en snijd partjes van de limoen.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak de ribeye om en om stevig aan. Neem het vlees uit de pan en laat rusten. Snijd in uiterst dunne tranches en kruid nog lichtjes met een snufje zout.
  4. Blus de pan af met de fond en laat het inkoken tot een krachtige jus.
  5. Haal de tortillawraps aan beide kanten door de warme jus, zodat ze het vocht lichtjes opzuigen.
  6. Verwarm een antiaanbakpan en strooi ¼ van de kaas in de pan. Leg er direct een wrap in en top met de gesneden little gem, tranches ribeye en rode ui.
  7. Vouw direct dubbel met behulp van een spatel als de kaas begint te bakken.
  8. Neem uit de pan en maak op deze manier 4 beef birria taco’s.
  9. Serveer de taco’s met de limoenpartjes en een schaaltje jus om de taco te kunnen dippen.

Ingrediënten

  • 400 g ribeye
  • 2 el cajunmelange
  • 1 little gems
  • 1 rode ui
  • 25 cl kalfsfond
  • 1 limoen
  • 4 tortillawraps
  • 120 g geraspte cheddarkaas
  • zonnebloemolie
  • zout

Publicatie datum: 01 mei 2024