Spitskool van de barbecue met citroenpeperboter

Op open vuur geroosterde spitskool met citroenpeperboter

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue om direct te kunnen grillen.
  2. Snijd de spitskool in de lengte doormidden. Kruid de gesneden kanten met versgemalen peper en zout.
  3. Snijd de boter in dunne plakjes en beleg 1 helft van de spitskool (gesneden kant) met de boter.
  4. Druk de 2 helften tegen elkaar en pak goed in met aluminiumfolie.
  5. Leg het pakketje op het rooster en laat ongeveer 25 minuten roosteren tot het beetgaar is geworden. Draai de spitskool tussendoor wel een aantal keren om. Controleer met een mesje of het zacht genoeg is geworden.
  6. Pak de spitskool uit en snijd iedere helft in de lengte doormidden.
  7. Schenk er de vrijgekomen boter overheen en rooster nog kort op de barbecue tot het mooi gekleurd is.
  8. Dresseer op een schaal.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 65 g citroenpeperboter
  • 65 g citroenpeperboter versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 januari 2024