Pineapple negroni sour

Cocktail van Aperol, vermout en ananas

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Schil de ananas en snijd of schaaf er 4 uiterst dunne plakken van. Steek er de harde kern uit met een koekjessteker. Smeer aan beide kanten in met de suikersiroop en leg de plakken op een beklede bakplaat van de oven. Stel in op 50 °C en laat ongeveer 4 uur drogen. Draai tussendoor eenmaal om.
  2. Snijd van een gedeelte van de achtergehouden ananas mooie blokjes en houd apart.
  3. Draai de rest van de ananas in de keukenmachine tot een gladde puree en zeef door een heel fijne zeef. Weeg 15 cl van dit vocht af en meng met de aperitivo, de vermout en het eiwit en shake in een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
  4. Schenk de schuimige cocktail in 4 glazen.
  5. Leg er de ananaschips op en garneer met de bloemblaadjes en blokjes ananas.

TipVervang de Aperol door Crodino (190222) en vervang de vermout door extra ananassap om er een alcoholvrije cocktail van te maken.

Ingrediënten

  • 4 borrelglaasjes aperitivo
  • 4 borrelglaasjes witte vermout
  • 2 verse eiwitten
  • ½ ananas
  • 50 g suikersiroop
  • eetbare bloemetjes
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 31 januari 2024