• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Krokante taco gevuld met tartaar van zalm

Tartaar van verse zalm in een krokante taco van tortillawrap

Gang
Amuse
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm met een vlijmscherp mes in zo klein mogelijke blokjes en schep in een kom.
  2. Snipper de ui en de jalapeñopeper en voeg toe aan de zalm.
  3. Schil de gember en rasp fijn. Voeg eveneens toe.
  4. Hak de koriander fijn. Snijd de bieslook in ringetjes en houd een beetje apart. Meng de rest van de kruiden met de zalm.
  5. Voeg de mayonaise toe en breng de tartaar op smaak met zout en peper.
  6. Steek naar eigen inzicht rondjes uit de tortillawraps.
  7. Verwarm de friteuse tot 170°C en laat er de tortillawraps goudbruin in bakken. Leg direct op de steel van een garde en druk goed aan met een doek, zodat halfronde taco’s ontstaan. Bak de taco’s per twee, zodat je tijd hebt om ze om de steel te vouwen. Laat uitharden.
  8. Vul de afgekoelde taco’s met de tartaar.
  9. Garneer met gesneden bieslook en bestrooi eventueel nog met het sesamzaad.

Ingrediënten

  • 320 g verse zalmfilet
  • ½ witte ui
  • ¼ jalapeñopeper
  • 2 cm verse gember
  • 4 el Kewpie mayonaise
  • 8 takjes verse koriander
  • 10 stengels bieslook
  • 2 tortillawraps
  • versgemalen peper
  • fleur de sel
  • optioneel: wasabisesamzaad

Publicatie datum: 31 januari 2024