Flespompoen van de barbecue met spicy boter

Op open vuur geroosterde flespompoen met spicy boter en honing

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue om direct te kunnen grillen.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en lepel er de zaadlijsten uit.
  3. Snijd de boter in dunne plakjes en beleg er de gesneden kanten van de pompoen mee. Lepel er de honing overheen en kruid rijkelijk met zout en peper.
  4. Druk de helften tegen elkaar en pak goed in met aluminiumfolie.
  5. Leg de pompoen op het rooster of tegen de kooltjes aan en laat ongeveer 35 minuten garen. Draai tussendoor een aantal keren om, zodat het gelijkmatig gaart. Controleer met een mesje of de pompoen goed gaar is.
  6. Pak de pompoen uit. Snijd beide helften in de lengte doormidden en lepel er de vrijgekomen boter overheen.
  7. Rooster de pompoen nog enkele minuten aan beide kanten op het rooster.
  8. Hak ondertussen de walnoten grof.
  9. Dresseer op een schaal en bestrooi met de walnoten.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 70 g spicy boter
  • 2 el honing
  • 2 el geroosterde walnoten
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 januari 2024