Dit is geen kibbeling

Krokante kibbeling op basis van jackfruit. Het klassieke beslagje wordt gemaakt van bloem, witbier, selderij en dille. Ook klassiek: een smaakvolle ravigottesaus om in te dippen.
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat het jackfruit uitlekken en dep droog met keukenrol. Doe de helft van de dille samen met de selderij in een beslagkom en voeg de bloem toe. Schenk er rustig het bier bij en roer het ei erdoor met een snuf zout tot je een beslag hebt met de consistentie van (dunne) yoghurt (voeg als het te dik is nog een scheutje bier toe).
  2. Meng de rest van de dille met de dragon, peterselie en kappertjes door de ravigotte.
  3. Haal de stukjes jackfruit door het beslag en frituur in porties in 5 minuten lichtbruin en krokant in de olie op 170ºC. Laat uitlekken op keukenrol en serveer met het ravigottemengsel.

Ingrediënten

  • 1 blik jonge jackfruitstukjes
  • 6 takjes dille, fijngesneden
  • 2 takjes selderij, de blaadjes fijngesneden
  • 300 g bloem
  • 200 ml witbier
  • 1 ei
  • 3 takjes dragon, blaadjes fijngesneden
  • 3 takjes peterselie, blaadjes fijngesneden
  • 1 el kappertjes, grof gehakt
  • 200 g ravigottesaus
  • 2 liter frituurolie

Publicatie datum: 18 september 2023