Oester - Kaviaar - Bubbels

Oester met een sabayon van prosecco en zeewierkaviaar
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Steek de oesters open en haal ze los uit de schelp. Zeef het vrijgekomen oestervocht. Leg de oesters omgekeerd terug in de onderste schelphelft.
  2. Doe het oestervocht met de prosecco in een kom en voeg er de eidooiers, sap en rasp van de citroen, een snufje zout en versgemalen peper aan toe. Klop los.
  3. Plaats de kom op een pan met kokend water en klop au bain-marie tot een luchtige en stevige sabayon.
  4. Neem de kom van de pan en klop nog even door, zodat de eidooier niet stolt. Schep er de bieslook doorheen en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  5. Schep de sabayon over de oesters en leg ze op een schaal of druk ze in grof zeezout. Lepel er de kaviaar op en garneer met de borage cress. Rasp er nog een beetje citroenschil overheen. 

Ingrediënten

  • 8 oesters
  • 4 Groene Hen eidooiers
  • 15 cl prosecco
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 8 tl zeewierkaviaar
  • 8 topjes borage cress
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023