Chilled coffee

IJskoude melkkoffie met ijsblokjes van koffie
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat 4 kopjes espresso goed afkoelen.
  2. Verwarm in een steelpan het water met de kristalsuiker, de steranijs en de espressoboontjes en breng tegen het kookpunt. Laat 10 minuten trekken, zeef de siroop en meng met 2 kopjes espresso.
  3. Schenk in ijsblokjesvormen en vries goed aan.
  4. Maak met behulp van een melkopschuimer een melkschuim van de havermelk. 
  5. Schenk een kopje espresso in een hoog glas en verdeel er de ijsblokjes van koffie overheen.
  6. Schenk er aan tafel het melkschuim overheen.
  7. Laat je gasten het drankje zelf goed roeren, zodat er steeds meer van de krachtige koffiesmaak vrijkomt. 

Ingrediënten

  • 6 kopjes Alex Meijer sterke espresso
  • 2 dl water
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 steranijzen
  • 2 el espressobonen
  • 4 borrelglaasjes Baileys
  • 5 dl havermelk 

Publicatie datum: 18 september 2023