Matcha chai latte met flower sprinkles

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een specerijensiroop door het water te mengen met de suiker en specerijen. Breng aan de kook, laat 10 minuten zacht koken en daarna afkoelen. Zeef de siroop.
  2. Doe de matcha in een kom. Verwarm de gezeefde siroop tot circa 80ºC (niet laten koken). Schenk de siroop al kloppend bij de matcha en verdeel het mengsel over 4 glazen of kopjes.
  3. Schuim de (amandel)melk op en verdeel over de kopjes. Bestrooi met wat gedroogde bloemetjes en serveer.

Ingrediënten

  • 250 ml water
  • 75 g suiker
  • 10 kardemompeulen
  • 10 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • ca. 5 cm gember, geschild en grof gesneden
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 volle tl matcha
  • 300 ml (amandel)melk
  • 1 tl flower sprinkles

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023