Vol-au-vent van fazant

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Snijd de fazantenbouten wat fijner. Kuis de ajuin, de wortelen en de selder en snijd in grove stukken. 
  2. Breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en doe er het vlees bij. Laat verder garen. Als het vlees zacht is, haal het uit de bouillon en laat wat afkoelen. 
  3. Rol balletjes van het gehakt en leg ze in de bouillon. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Haal ze er dan uit.
  4. Snijd rechthoekjes uit het bladerdeeg en bestrijk deze met eigeel. Bak af in een oven aan 200 °C. 
  5. Snijd de paddenstoelen in partjes, de oesterzwammen en de shiitake in julienne. Bak deze allemaal bruin in de boter. Blus met de witte wijn en laat uitkoken.
  6. Zeef de bouillon. Doe hierbij de room en breng aan de kook. Bind met de blanke roux tot je een lichte binding krijgt. Doe er het vlees, de balletjes en de paddenstoelen bij. Kruid indien nodig en werk af met citroensap. 
  7. Snijd het bladerdeegdoosje open, serveer hierop de vol-au-vent en sluit af met het deksel.

Ingrediënten

  • Fazantenbouten: 600 g 
  •  Ajuin1 stuk 
  • Dikke wortelen: 2 stuks 
  • Selder: 2 stengels 
  • Laurier
  • Tijm 
  • Kruidnagel: 2 stuks 
  • Peperbollen 
  • Kippengehakt: 250 g
  • Parijse paddenstoelen: 100 g 
  • Shiitake: 100 g 
  • Oesterzwammen: 50 g  
  • Boter: 100 g 
  • Witte wijn: 0,1 l
  • Room: 0,2 l 
  • Bladerdeeg: 1/2de  plak
  • Eieren: 1 stuk 
  • Citroen: 1 stuk 

Publicatie datum: 18 september 2023