Tataki van biefstuk met ponzu en komkommer

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de biefstuk in 4 rechthoekige banen en leg in een schaal.
  2. Rasp de helft van de schil van de grapefruit en voeg toe aan het vlees.
  3. Snijd de schil van de grapefruits en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en voeg toe aan het vlees.
  4. Hak de gember en het citroengras zeer fijn en voeg toe aan het vlees.
  5. Voeg ⅔ van de ponzu toe aan het vlees, kruid met zout en peper en rol het vlees nu door de marinade.
  6. Plaats 2 uur in de koelkastuks
  7. Schaaf de komkommer op de mandoline of grove rasp tot fijne spaghetti, voeg de gesnipperde sjalot toe en maak lichtjes aan met de rest van de ponzu en de olijfolie. Kruid met zout en peper.
  8. Haal het vlees uit de marinade en schraap er de gember en het citroengras van af.
  9. Verwarm een klein druppeltje olijfolie in een anti-aanbakpan tot het gloeiendheet is en rooster er het gemarineerde vlees kort aan beide zijden in.
  10. Neem uit de pan en snijd in dunne tranches.
  11. Dresseer op het bord met de komkommernoedels, de partjes grapefruit en enkele blaadjes koriander.
  12. Tip:
  13. Beschik je over een vacumeerapparaat, dan kun je het vlees ook vacumeren met de ponzu. Deze trekt er dan nog beter in.

Ingrediënten

  • 320 g biefstuk of picanha (Natuurvlees)
  • 2 grapefruits
  • 4 grote el ponzu
  • 1 tl gehakte verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 komkommer
  • ½ gesnipperde sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023