Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak hierin de ui met de kikkererwten op middelhoge stand 5 minuten. Voeg de kurkuma, komijn en chili toe en bak nog 1 minuut. Voeg een flinke snuf zout, de santen en 300 ml kokend water toe en laat op lage stand een half uur zacht stoven.
Leg de tortillas 10 seconden in de magnetron zodat ze wat soepeler worden en bestrijk ze aan beide kanten met 1 eetlepel olie. Hang ze gevouwen over twee spijlen van een ovenrek en bak ze in 8-10 minuten knapperig in oven van 170ºC.
Verhit de overige olie en bak hierin de sjalotjes op hoge stand in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken. Meng de munt en (bijna alle) koriander met de kikkererwten en breng op smaak met peper en zout.
Vul de taco’s met het kikkererwtenmengsel, besprenkel met de salsa verde, garneer met de sjalot en de rest van de koriander. Serveer met wat sla, tomaat en jalapeñopeper.
Ingrediënten
5 el olie
1 ui, fijngesnipperd
1 blik kikkererwten (400 g) afgespoeld en uitgelekt