Taco's met kikkererwten, kokos en kurkuma

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak hierin de ui met de kikkererwten op middelhoge stand 5 minuten. Voeg de kurkuma, komijn en chili toe en bak nog 1 minuut. Voeg een flinke snuf zout, de santen en 300 ml kokend water toe en laat op lage stand een half uur zacht stoven.
  2. Leg de tortillas 10 seconden in de magnetron zodat ze wat soepeler worden en bestrijk ze aan beide kanten met 1 eetlepel olie. Hang ze gevouwen over twee spijlen van een ovenrek en bak ze in 8-10 minuten knapperig in oven van 170ºC.
  3. Verhit de overige olie en bak hierin de sjalotjes op hoge stand in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken. Meng de munt en (bijna alle) koriander met de kikkererwten en breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de taco’s met het kikkererwtenmengsel, besprenkel met de salsa verde, garneer met de sjalot en de rest van de koriander. Serveer met wat sla, tomaat en jalapeñopeper.

Ingrediënten

  • 5 el olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 blik kikkererwten (400 g) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 75 g santen, geraspt
  • 8 kleine maïstortillas
  • 2 sjalotjes, in dunne ringetjes
  • 4 takjes munt, de blaadjes grof gehakt
  • 4 takjes koriander, de blaadjes grof gehakt
  • 8 el salsa verde

Publicatie datum: 18 september 2023