Smelly flammkuchen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrijk 4 flammkuchen met de zure room. Verdeel hier de uiringen, knoflook en kummel over en bestrooi met de Gruyère. Snijd de Munster in stukjes en leg het er her en der tussen. Bak de flammkuchen in circa 10 min gaar en goudbruin in een oven van 200ºC.
  2. Schep er wat kleine lepeltjes bramenchutney op en verdeel de waterkers erover. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 kleine ovale flammkuchen (diepvries)
  • 200 g zure room
  • 1 flinke ui, in flinterdunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl kummel
  • 150 g grotgerijpte gruyère, geraspt
  • 220 g rauwmelkse Munster
  • 4 el bramenchutney
  • enkele takjes waterkers, gewassen en geplukt

Publicatie datum: 18 september 2023