Passievruchtenmacarons

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Macarons

  1. Kook de suiker met een scheutje water tot 118ºC. Klop de helft van het eiwit op en giet terwijl de mixer klopt de kokende suikerstroop erop. Laat het eiwit kouddraaien voordat je het gaat gebruiken.

  1. Zeef het amandelpoeder met het kleurpoeder, voeg het overige eiwit toe en meng dit tot een pasta.

  1. Voeg het eiwitschuim in delen toe aan de pasta. Meng tot het beslag een beetje gaat lopen. Spuit cirkels op een bakpapier en laat goed drogen voordat je de macarons bakt.

  1. Bak de macarons 15 minuten in een oven van 160ºC.

Passievruchtenganache

  1. Kook de room samen met de passievruchtpuree. Giet de hete room op de witte chocolade en cacaoboter en emulgeer goed met behulp van de staafmixer.

  1. Laat de ganache 24 uur opstijven in de koeling.

  1. Spuit een flinke dop ganache op de macarons.

Passievruchtengelei

  1. Meng de suiker door de passievruchtenpuree en breng aan de kook. Laat de gelei 2 minuten doorkoken.

  1. Giet de hete gelei in een bak, dek af met plastic en laat volledig afkoelen.

  1. Spuit een dopje gelei in de ganache.

  1. Om een knipoog naar de passievruchtenvulling te maken kun je de macarons besprenkelen met sesamzaadjes.

Ingrediënten

Macarons

  • 600 g suiker
  • 2 x 220 g eiwit
  • 580 g poedersuiker
  • 600 g amandelpoeder
  • 10 g gele kleurpoeder voor macarons
  • 10 g roze kleurpoeder voor macarons

Passievruchtenganache

  • 110 g room
  • 220 g passievruchtenpuree
  • 330 g witte chocolade
  • 45 g cacaoboter

Passievruchtengelei

  • 550 g passievruchtenpuree
  • 250 g geleisuiker

Publicatie datum: 18 september 2023