Geitenkaascroquetten met gerookt-spekdip

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan en bak hierin het spek op middelhoge stand in 10 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel. Meng met de zure room, mayonaise en bieslook. Rasp de mierikswortel erover, maar houd wat achter voor garnering. Breng op smaak met zout en laat even staan.
  2. Frituur de kroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurolie. Frituur daarna de takjes peterselie ongeveer 20 seconden. Serveer de kroketten met de dip, gefrituurde peterselie en rasp er de achtergehouden mierikswortel over.

Ingrediënten

  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 2 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 6 takjes bieslook, fijngesneden
  • ca. 3 cm mierikswortel, geschild
  • 1 doos Te Voert geitenkaascroquetten
  • 1,5 liter frituurolie
  • 10 takjes bladpeterselie

Publicatie datum: 18 september 2023