Churrasco de picanha

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het staartstuk in plakken van 3 cm. Leg de plakken plat, zodat het vet aan de zijkant zit, maak van iedere plak een halve boog en rijg het aan dubbele barbecuepennen of een grote barbecuevork. Bestrooi het vlees rondom met het zout en laat afgedekt een uur staan en op temperatuur komen. 
  2. Meng intussen 2 eetlepels olijfolie met de pepers, tomaat, ui, knoflook en azijn. Laat deze salsa afgedekt ook een uur staan. 
  3. Stook de barbecue op. Veeg het zout van het vlees en dep het droog. Bestrijk met de overige olijfolie en rooster het vlees in circa 20 minuten op hoog vuur, vrij dicht op de kolen, rondom bruin. Keer regelmatig. Laat daarna nog even rusten hoog boven de kolen of op een plank, losjes afgedekt met een stuk aluminiumfolie.
  4. Meng de peterselie met de salsa en breng op smaak met peper, zout en eventueel meer azijn. Serveer het vlees met de salsa en de limoenpartjes.

Ingrediënten

  • 1 staartstuk, ca 1,5 kilo
  • 2 el grof zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode peper, in dunne plakjes
  • 1 jalapeñopeper, in dunne plakjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes verse knoflook, fijngehakt
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 limoenen, in partjes

Publicatie datum: 18 september 2023