Amandelfinanciers met amarenakersen

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Financierbeslag

  1. Maak beurre noisette van de boter. Meng de bloem met amandelpoeder, poedersuiker en zout. Voeg het eiwit toe en daarna de beurre noisette.
  2. Verdeel het beslag met een spuitzak over siliconen mallen en leg er een amarenakers op.
  3. Bak de amandelfinanciers 15 minuten in een oven van 180ºC.
  4. Werk de financiers af met een klein beetje decorsneeuw en een dopje kersengelei.
  5. Kersengelei
  6. Meng de suiker door de kersenpuree en breng aan de kook. Laat de gelei 2 minuten doorkoken.
  7. Giet de hete gelei in een bak, dek af met plastic en laat volledig afkoelen.

Ingrediënten

Financierbeslag

  • 125 g boter
  • 125 g bloem
  • 125 g amandelpoeder
  • 200 g poedersuiker
  • snufje zout
  • 150 g eiwit
  • hele amarenakersen, naar eigen inzicht

Kersengelei

  • 250 g geleisuiker
  • 550 g kersenpuree

Publicatie datum: 18 september 2023