Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om direct te grillen op ongeveer 150°C.
Kruid de ansjovis, de gamba’s, de octopusjes, en de krabscharen rijkelijk met de cajunmelange en kruid na met een snufje zout. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Snijd de maiskolven in stukken en kruid eveneens met cajunmelange en zout.
Spoel de vongole goed onder koud stromend water, laat uitlekken.
Snijd de peterselie fijn.
Meng de helft van de mayonaise met ⅓ van de gesneden peterselie en verfris met citroensap en -rasp.
Kruid de andere helft van de mayonaise met de cajunmelange.
Verwarm een hapjespan en voeg de vongole toe. Kruid met zout en versgemalen peper en blus af met een beetje citroensap. Dek direct af met een deksel en laat smoren tot de schelpen openstaan. Neem van het vuur en houd apart.
Leg de maiskolven en de krabscharen op de barbecue en laat om en om roosteren tot het mooi gekleurd is en de krabscharen eiwit beginnen los te laten.
Leg er nu de gamba’s, de rivierkreeftjes en de octopusjes bij en laat 4 minuten om en om roosteren.
Leg er de ansjovisfilets bij en laat voorzichtig aan beide kanten grillen.
Bak ondertussen het breekbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven.
Dresseer alle soorten schaal- en schelpdieren, mais en visjes op een grote schaal en serveer er de 2 soorten mayonaise en het breekbrood bij. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer er enkele partjes citroen bij.