Black Tiger Shrimptaco’s

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Snijd de garnalen in de lengte doormidden en doe ze samen met enkele druppels gerookte olie en de cajunmelange in een kom. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
  3. Snipper de zoete ui grof. Maak de ananas en de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd met een mes langs de maiskolf, zodat de korrels loskomen.
  5. Snijd de steeltjes van de koriander ragfijn en de blaadjes iets grover.
  6. Smoor in een beetje olijfolie de zoete ui tot deze glazig is. Voeg de maiskorrels en een lepel cajunmelange toe, smoor even mee en voeg dan de ananas en de mango toe.
  7. Neem van het vuur, voeg een flinke scheut olijfolie, het limoensap en -rasp en de steeltjes koriander toe en kruid de salsa met versgemalen peper, zout en gerookte olijfolie.
  8. Rooster de garnalen direct boven de kooltjes tot ze flink beginnen te kleuren en nét gaar zijn. Neem van de grill.
  9. Bak de maistortilla’s kort aan beide kanten op de barbecue.
  10. Verdeel de garnalen over de warme maistortilla’s en lepel er wat lauwwarme salsa overheen.
  11. Bestrooi met de koriander en serveer er de rest van de salsa apart bij.

Ingrediënten

  • 500 g gepelde black tiger garnalen
  • 2 flinke el cajunmelange
  • 1 gekookte maiskolf
  • ⅙ ananas
  • ¼ mango
  • ½ zoete ui
  • Sap en rasp van ½ limoen
  • ¼ bosje koriander
  • Gerookte olijfolie
  • Olijfolie
  • 8 maistortilla’s
  • Versgemalen peper Zout

Publicatie datum: 18 september 2023