Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op ongeveer 150 °C.
Leg de tomaten op een vuurvaste schaal en plaats direct boven de kooltjes op de barbecue. Draai af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren en schuif na 15 minuten naar de indirecte zone.
Neem na 25 minuten van de barbecue en draai in de blender tot een gladde puree.
Snijd de bleekselderij grof, halveer de rode uien en de bol knoflook en leg in de schaal waarin zojuist de tomaten zijn geroosterd.
Voeg het gerookte paprikapoeder en het komijnzaad toe en kruid rijkelijk met versgemalen peper en gerookt zout.
Plaats op de indirecte zone van de barbecue en laat ongeveer 45 minuten roosteren, zodat de groente goed zacht wordt.
Reduceer ondertussen het ‘tomatensap’ tot 15 dl en giet vervolgens in de blender.
Voeg er de geroosterde groente, de basterdsuiker, de glucosestroop en de rodewijnazijn aan toe.
Draai tot een mooie saus en breng eventueel nog op smaak met rookzout en versgemalen peper.