BBQ-saus van de BBQ

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op ongeveer 150 °C.

  1. Leg de tomaten op een vuurvaste schaal en plaats direct boven de kooltjes op de barbecue. Draai af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren en schuif na 15 minuten naar de indirecte zone.

  1. Neem na 25 minuten van de barbecue en draai in de blender tot een gladde puree.

  1. Snijd de bleekselderij grof, halveer de rode uien en de bol knoflook en leg in de schaal waarin zojuist de tomaten zijn geroosterd.

  1. Voeg het gerookte paprikapoeder en het komijnzaad toe en kruid rijkelijk met versgemalen peper en gerookt zout.

  1. Plaats op de indirecte zone van de barbecue en laat ongeveer 45 minuten roosteren, zodat de groente goed zacht wordt.

  1. Reduceer ondertussen het ‘tomatensap’ tot 15 dl en giet vervolgens in de blender.

  1. Voeg er de geroosterde groente, de basterdsuiker, de glucosestroop en de rodewijnazijn aan toe.
  2. Draai tot een mooie saus en breng eventueel nog op smaak met rookzout en versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 2,5 kg tomaat
  • 1 bleekselderij
  • 3 rode uien
  • bol knoflook
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • Scheutje rodewijnazijn
  • 3 el glucosestroop
  • Gerookt zout
  • Versgemalen peper

Publicatie datum: 18 september 2023