• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

(bijna) Gratis amuses

Drie verschillende amuse-ideeën
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

Garnalenbisque:

  1. Spoel 500 g garnalenschillen onder de kraan en laat uitlekken. Verhit 20 g boter in een pan en bak hierin 3 fijngesneden sjalotten, 1 fijngesneden wortel, 1 fijngesneden stengel bleekselderij en 2 gesneden tomaten. Voeg de garnalenschillen toe en circa 750 ml water. Laat op lage stand 20 minuten koken. Druk alles door een zeef en breng op smaak met zout. Garneer eventueel met wat gepelde garnalen en een snufje chilipoeder.
  2. Wortelcurry:
  3. Gebruik circa 400 g afsnijdsels van wortel, biet, pastinaak, ui etc. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de groenten aan. Voeg 1 el currypasta toe en bak even mee. Blus af met 400 ml kokosmelk, het vocht van hangop en 200 ml water. Breng alles aan de kook en laat 20 minuten zacht koken. Pureer alles glad met een staafmixer en laat wat indampen voor een dikkere soep. Breng op smaak met peper, zout (of vissaus), citroensap en evt wat koriander.
  4. Aspergecrème:
  5. Verzamel de schillen en onderkantjes van een paar bosjes asperges. Voeg samen met afsnijdsels en harde stukken van venkel toe aan een pan en vul aan tot het net onder staat. Voeg een paar peperkorrels en 2 stukjes foelie toe. Breng aan de kook en laat een half uur zacht koken. Giet door een zeef. Meng naar smaak met crème fraîche en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met venkelloof of dille en wat druppels notenolie.
  6. Tip:
  7. Voeg eventueel steeltjes peterselie, dille of dragon toe met de peperkorrels en de foelie.

Ingrediënten

Publicatie datum: 18 september 2023