Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Marineer de makreel met de huidkant aan de bovenkant ongeveer een uur in de passievrucht met olijfolie.
Blancheer de spitskoolbladeren en spoel deze koud.
Meng de inhoud van de avocado met de crème fraîche en het sap van de limoen en draai deze in een keukenmachine fijn. Voeg eventueel wat zout toe.
Rol 3 makreelfilets zonder graat in de spitskool als een rolletje.
Snijd de andere makreelfilets schuin in een ruit (chinoise).
Snijd de venkel dun op een mandoline of met een scherp mes in segmenten en maak deze aan met olijfolie en dresseer ze op een bord.
Verdeel de makreel om en om op het bord.
Zet er puntjes avocadocrème tussen.
Dresseer de passievrucht ertussen.
Garneer het gerecht met de zeebanaantjes, zeekraal, dille, shiso en citrusafrikaantjes.
Tip:
Maak de avocadocrème al een uur van tevoren.
Leg de makreel zo'n 30 minuten met de huidkant op fijn zeezout. Daarna kun je het vel er voorzichtig aftrekken en zie je de strepen nog staan. Een mooi effect op het bord!