Minestrone met voorjaarsgroenten

Rijkgevulde voorjaarssoep met diverse soorten peulvruchten en pesto
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.
  3. Snijd de ibericoworstjes in plakjes.
  4. Snijd de bosui in fijne ringen en houd een beetje van het groen achter ter garnering.
  5. Ris de Italiaanse kruiden en snijd ragfijn.
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en bak er op hoog vuur de worstjes in aan. Neem uit de pan en houd apart.
  7. Fruit de bosui met de kruiden aan in de pan waarin zojuist de worstjes zijn gebakken.
  8. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  9. Voeg de doperwten, de pasta en de bonen toe. Laat 5 minuten trekken en breng stevig op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de worstjes toe aan de soep.
  10. Snijd ondertussen het brood in mooie plakken, besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met zout en peper. Bak krokant in de voorverwarmde oven.
  11. Snijd de minicourgettes in de lengte doormidden en rooster kort op de gesneden kant in een druppeltje olijfolie. Voeg toe aan de soep.
  12. Snijd de blaadjes van 3 takjes basilicum fijn en voeg eveneens toe aan de minestrone.
  13. Schep in diepe borden en lepel er de pesto op. Schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen en garneer met blaadjes basilicum en de achtergehouden bosui. Druppel er ten slotte nog wat olijfolie overheen.
  14. Serveer met sneden geroosterd desembrood.

Ingrediënten

  • 75 gram gomiti rigati pasta
  • 4 ibericoworstjes
  • 4 stengels bosui
  • ⅙ bakje Italiaanse mix
  • 4 minicourgettes
  • 100 g doperwten
  • 100 g uitgelekte spagnabonen
  • 100 g uitgelekte cannellinibonen
  • 1,5 l groentebouillon
  • 300 g wit desembrood
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 4 el pesto
  • 4 takjes verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023