Mermaid toast met bramen en bessen

Gekaramelliseerde toast met bramen en blauwe bessen
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de rode kool schoon en snijd ragfijn. Schep in een pan en zet tot de helft onder met water.

  1. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Zeef het vocht en vang op in een kom. Gebruik de rode kool zelf voor een andere bereiding.

  1. Laat het paarse vocht nog zo’n 15 minuten rustig inkoken tot het stroperig wordt en een diepe kleur krijgt.

  1. Voeg er de baking soda aan toe en roer goed door. Gebruik niet te veel baking soda, anders wordt de kleurstof te zout. Bewaar de kleurstof tot gebruik in de koelkast of vries het in porties in om het langer te kunnen bewaren.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de briochebollen af volgens de instructies op de verpakking.

  1. Snijd doormidden, bestrooi het kruim lichtjes met poedersuiker en karamelliseer voorzichtig met een brandertje.

  1. Roer de roomkaas los met poedersuiker tot deze licht gezoet is. Voeg beetje bij beetje wat druppels kleurstof toe tot een mooie, gemarmerde crème ontstaat.

  1. Smeer de crème op de geroosterde briochebol. Snijd de bramen doormidden en verdeel met de blauwe bessen over de crème. Garneer met de flower sprinkle.

Tip:

  1. Pas op met hoeveelheid van de kleurstof die je gebruikt, anders gaat de smaak van de rode kool overheersen.
  2. Mocht je niet zelf de kleurstof willen maken, dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare blauwe kleurstof gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • ½ tl baking soda
  • 4 flinke el roomkaas
  • 4 el poedersuiker
  • 4 briochebollen geel
  • 100 g bramen
  • 100 g blauwe bessen
  • flower sprinkle ocean & sky

Publicatie datum: 18 september 2023