Gesmolten époisses van de barbecue

Met honing gegratineerde époisses van de barbecue, geserveerd met gegrilde croutons
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 225-250 °C.
  2. Verwijder de plastic verpakking van de kaas, maar laat deze wel in het ‘houten’ kistje zitten. Zet het kaasje in een vuurvaste schaal.
  3. Prik gaatjes aan de bovenkant in de kaas en smeer er de honing over uit.
  4. Steek er de takjes tijm in en bestrooi met de pijnboompitten.
  5. Plaats indirect op de barbecue en laat in ongeveer 10-15 minuten goed warm worden, waardoor de honing smelt en de kaas helemaal zacht wordt vanbinnen.
  6. Snijd de baguette in dunne plakjes, besprenkel lichtjes met olijfolie en kruid met versgemalen peper.
  7. Grill de plakjes brood om en om op het rooster van de barbecue recht boven de gloeiende kooltjes. Plaats nog even indirect op de barbecue, zodat het brood net wat krokanter wordt.
  8. Serveer de croutons met de warme kaas. Gebruik de croutons als ‘lepeltjes’.
  9. Tip:
  10. In plaats van honing kan ook ahornsiroop worden gebruikt en varieer zeker ook eens met de gebruikte kruiden. Denk aan rozemarijn, laurierblad of oregano.

Ingrediënten

  • 1 époisses Berthaut
  • 2 el pijnboompitten (honing)
  • 6 takjes citroentijm
  • 1 el pijnboompitten
  • ½ meergranenbaguette
  • olijfolie
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 18 september 2023