Soft taco dinner

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de tortilla’s op een plancha of grillpan.

  1. Meng de kidneybonen, zwarte bonen en red Mexican salsa.
  2. Meng de tomaten met het limoensap en de koriander.

  1. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de champignons 10 minuten tot ze geslonken en goudbruin zijn. Meng de lente-ui, knoflook en komijn erdoor en bak nog 2 minuten. Houd apart. Meng de pulled chicken met de salsa en bieslook.

  1. Verdeel alle ingrediënten voor de topping over bakjes.

  1. Serveer de tortilla’s met de vullingen en de toppings.

Tip:

  1. Met deze bescheiden lijst heb je al 672 keuzes. Maar als je bijvoorbeeld de hoofdvulling uitbreidt met een chili van rundsvlees en bij de extra vulling een pulled oats chili en spicy jackfruit toevoegt dan heb je een veelvoud van 672.

Ingrediënten

Basis:

  • 2 pakjes soft taco’s

Hoofdvulling:

  • 300 g kidneybonen 
  • 300 g zwarte bonen 
  • 1 potje red Mexican salsa
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 gele tomaat, in blokjes
  • 1 groene tomaat, in blokjes
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 takjes koriander, fijngehakt

Extra vulling:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g kastanjechampignons, fijngesneden
  • 3 lente-uitjes, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 500 g pulled chicken
  • 1 potje Mexican salsa homemade style
  • 4 takjes bieslook, gesneden

Topping:

  • gemengde cress
  • geraspte jonge kaas
  • rode, groene en gele paprika, in blokjes
  • chipotlesaus
  • rode of groene jalapeño
  • avocado, in blokjes

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023