Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de krabscharen en laat ze circa 1 uur ontdooien. Breng 2 liter water aan de kook, voeg de prei, selder en 50 gram zout toe en laat nog 10 minuten zacht koken. Voeg de krabscharen toe en laat nog 8 minuten zacht koken. Giet af en laat afkoelen. Breek de scharen open met een tang of hamer en pluk al het vlees eruit (vergeet de gewrichten niet, daar zit ook veel in). Doe alles in een kom, laat afkoelen en meng met de garnalen. Houd apart.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af, stoom ze droog en stamp ze fijn. Laat wat afkoelen en meng met het krabmengsel. Breng op smaak met peper en zout en meng er de eieren, zetmeel, peterselie en knoflook door. Zet alles afgedekt een uur in de koeling. Meng de ingrediënten voor de ravigote.
Test het mengsel door een klein lepeltje 2 minuten in de olie op 170ºC te frituren. Valt het uit elkaar, voeg dan wat panko toe en laat 15 minuten rusten. Herhaal indien nodig.
Maak als het mengsel goed is 12 grote quenelles en frituur ze in 4 minuten goudbruin. Serveer met de ravigote en citroenpartjes.