Witloof, peperkoek & sabayon

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder het witloof uit de verpakking en snijd het fijn. Bak het witloof kort in de boter. Voeg wat water en 100 g suiker toe. Laat het witloof karamelliseren op een zacht vuurtje en blus met enkele druppels citroensap.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de peperkoek in fijne stukjes en plaats 10 minuten in de oven.
  3. Doe het bier met de eigelen en 60 g suiker in een sauteuse en roer alles los. Klop de sabayon op een matig vuur tot een stevig homogeen mengsel.
  4. Schep het gekonfijte witloof  in een diep bord en strooi er de peperkoekstukjes over.
  5. Schep er een bol vanille-roomijs op en overgiet met de sabayon.
  6. Werk af met nog wat extra peperkoekstukjes en Atsina Cress.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes sous-vide witloof (989657 - 4880452)
  • 100 g griessuiker
  • 1 citroen
  • scheutje water
  • 50 g boter
  • 80 g peperkoek
  • vanille-roomijs Sanissimo (128399 - 3420165)
  • 4 eidooiers
  • 60 g griessuiker
  • 125 ml St. Bernardus Quadrupel donker (35393 - 5950139)
  • 1 bakje Atsina Cress (884522 - 4851392)

Publicatie datum: 18 september 2023