Smørrebrød met carpaccio en truffelmayonaise

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de carpaccio op het velletje folie ontdooien. 
  2. Schaaf de champignons in dunne plakjes. 
  3. Giet de kapperappels af en schenk het vocht op de champignons. Laat hierin 10 minuten marineren. 
  4. Snijd ondertussen het harde steeltje van de kapperappels en snijd doormidden. 
  5. Snijd de gedroogde tomaatjes in dunne reepjes en hak de pecannoten grof. 
  6. Leg de carpaccio sierlijk op de crackers en kruid met zout en versgemalen peper. 
  7. Verdeel er de uitgelekte champignons, de kapperappels, de noten en de veldsla over. 
  8. Druppel er ten slotte de truffelmayonaise overheen.

Ingrediënten

  • 4 meergranencrackers
  • 4 porties carpaccio
  • 6 kapperappels (met vocht)
  • 2 witte champignons
  • 8 gedroogde tomaten
  • 25 g veldsla
  • 2 el pecannoten
  • 4 el truffelmayonaise
  • zout
  • versgemalen peper
  •  

Publicatie datum: 18 september 2023