Salade van gebakken coquille met coquilletartaar, black tiger garnaal en gebakken spiegelei

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Snijd vier coquilles in brunoise. Rasp de sinaasappel en pers het vocht eruit. Doe hetzelfde met de helft van de limoen.
  2. Meng de coquillebrunoise met de rasp en het sap van sinaasappel en limoen. Meng de helft van de knoflook en de helft van de peterselie erdoor. Laat dit minstens vier uur marineren.
  3. Rasp de rest van de limoen en pers deze uit. Meng de rest van de knoflook en de peterselie erdoor. Voeg de Ricard toe, breng op smaak met peper en zout en laat hier de black tiger garnalen minstens vier uur in marineren.
  4. Frituur de schorseneerplakjes op 110˚C krokant tot ze niet meer bruisen. Laat uitlekken op keukenpapier en zout na.
  5. Meng de rucola met wat olijfolie.
  6. Bak de overige vier coquilles in de boter ongeveer 20 seconden aan elke kant. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bak de black tiger garnalen mooi krokant en zout na.
  8. Verhit nog wat olie of boter en bak hierin de vier kwarteleitjes als spiegelei.
  9. Serveer de coquilletartaar als quenelles in de coquilleschelpen met de rest van de ingrediënten erbij.

Ingrediënten

  • 8 verse, schoongemaakte coquilles (schelpen bewaren)
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1/4 sinaasappel
  • ½ limoen
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ takje peterselie, fijngehakt
  • scheutje Ricard
  • 4 schoongemaakte black tiger garnalen
  • ½ schorseneer, gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 25 g rucola, gewassen en gedroogd
  • scheutje olijfolie
  • boter of olie om in te bakken
  • 4 kwarteleieren
  • 1 takje kervel (garnering)

Publicatie datum: 18 september 2023