Oops I dropped the lemon tart

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook citroengras op met melk, slagroom, suiker, citroenzest en geplet vers citroengras, bijvoorbeeld in de thermomixer. Laat even trekken, zeef, laat afkoelen en draai er ijs van.
  2. Maak een bodem van traditioneel fonceerdeeg met boter, poedersuiker, eidooier, boter, bloem en specerijen als kaneel, jeneverbes, kardemom en eventueel amandelpoeder en balsamicoazijn. Kneed kort tot een samenhangend deeg en laat in de koeling opstijven. Rol uit en steek er rondjes van circa 8 cm uit. Bak ze op een bakmat in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
  3. Maak een zabaglione door eidooier en suiker wit te kloppen en au bain-marie te verwarmen. Voeg citroensap en limoncello toe en klop koud van de warmtebron af. Garneer met bijvoorbeeld gekonfijte citrusvruchten, kappertjes, ingekookte balsamico, citroenpoeder en muntolie.

Ingrediënten

Publicatie datum: 18 september 2023