Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook citroengras op met melk, slagroom, suiker, citroenzest en geplet vers citroengras, bijvoorbeeld in de thermomixer. Laat even trekken, zeef, laat afkoelen en draai er ijs van.
Maak een bodem van traditioneel fonceerdeeg met boter, poedersuiker, eidooier, boter, bloem en specerijen als kaneel, jeneverbes, kardemom en eventueel amandelpoeder en balsamicoazijn. Kneed kort tot een samenhangend deeg en laat in de koeling opstijven. Rol uit en steek er rondjes van circa 8 cm uit. Bak ze op een bakmat in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
Maak een zabaglione door eidooier en suiker wit te kloppen en au bain-marie te verwarmen. Voeg citroensap en limoncello toe en klop koud van de warmtebron af. Garneer met bijvoorbeeld gekonfijte citrusvruchten, kappertjes, ingekookte balsamico, citroenpoeder en muntolie.