Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de inktvis schoon. Bewaar de eventuele inktzakjes apart. Snijd de kop met de tentakels eraf en zorg dat het ‘snaveltje’ weg is. Maak de binnenkant schoon en spoel ook de buitenkant zeer goed af. Verwijder voor een wat subtieler gerecht ook het vel en de ‘vleugeltjes’.
Snijd alles in ringen van ongeveer 3 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime braadpan en bak hierin de inktvis gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin de knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de saffraan toe en blus meteen af met de wijn. Laat verdampen en voeg de bouillon en de inkt toe. Voeg vervolgens de passata en laurier toe en breng alles aan de kook. Laat op lage stand een halfuur zachtjes koken.
Kook de fregola in een flinke pan met voldoende gezouten water gedurende 2 minuten (de pasta is nog niet gaar). Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Stoof alles nog 5 minuten en voeg daarna de inktvis toe. Laat alles op lage stand gedurende 3 minuten zachtjes doorgaren. De pasta moet al dente blijven en de inktvis hoeft alleen nog door te warmen. Breng alles op smaak met peper en zout en voeg eventueel bouillon toe om de saus te verdunnen.
Verdeel over de borden of kommen, garneer met de pistache en sinaasappelzeste. Lekker met een Greco di tufo.