Crab eggs benedict

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de lunchbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven. Snijd doormidden en rooster nog even extra in de oven. 
  2. Kook de gerookte eieren 3,5 minuut in kokend water. Giet af en laat direct schrikken. Pel voorzichtig. 
  3. Verwarm een klontje roomboter in een steelpan en voeg er het krabvlees en de fijngesneden dragon aan toe. Warm voorzichtig op en breng op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Meng er net voor het serveren de mayonaise doorheen. 
  4. Warm de hollandaisesaus op in een steelpan. 
  5. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een vork. Kruid met zout, peper, citroensap en -rasp. 
  6. Snijd de ongeschilde appel in mooie staafjes. 
  7. Verdeel de geprakte avocado over de onderste helft van het broodje en verdeel er de warme krab over. 
  8. Warm de eieren nog kort op in een laagje heet water. Dep droog en zet rechtop op de krab, snijd er voorzichtig het kapje af. 
  9. Lepel er de warme hollandaisesaus langs en garneer met de staafjes appel en een beetje fijngesneden dragon. 
  10. Leg er ten slotte het broodkapje tegenaan. 

Ingrediënten

  • 4 lunchbroodjes
  • 4 gerookte eieren
  • 1 avocado
  • 250 g geplukt krabvlees (932189 - 4120058)
  • 1 el fijngesneden dragon
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el mayonaise
  • 1 klontje roomboter
  • 8 el hollandaisesaus
  • ½ groene appel
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023