Basisrecept pasta met ei

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Strooi voor circa 700 g pastadeeg 400 g pastabloem in een bergje op het werkblad of in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er 4 eieren in. Voeg 2 Strooi voor circa 700 g
  2. pastadeeg 400 g pastabloem in een bergje op het werkblad of in een grote kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden en breek er 4 eieren in. Voeg 2 extra eidooiers toe. Meng van binnenuit de bloem met de eieren en kneed uiteindelijk alles door elkaar.

  1. Strooi voor circa 700 g pastadeeg 400 g pastabloem in een bergje op het werkblad of in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er 4 eieren in. Voeg
  2. 2 extra eidooiers toe. Meng van binnenuit de bloem met de eieren en kneed uiteindelijk alles door elkaar.

  1. Kneed het deeg even door en verdeel het in porties. Rol het deeg met de machine (of eventueel met de hand) uit tot plakken van circa 3 mm. Bestuif tegen het plakken regelmatig met bloem of
  2. griesmeel en laat de plakken af en toe even rusten zodat het deeg wat ontspant.

  1. Verwerk het deeg verder naar wens.

Tip:

  1. Deeg dat je overhebt, kun je invriezen. Het bewaart tot twee maanden in de vriezer. Laat het deeg in de koeling ontdooien.

Ingrediënten

  • 400 g pastabloem
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • pastabloem of semolina, om te bestuiven

Publicatie datum: 18 september 2023