Zachtgegaarde reedij met paddenstoelen

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C.
  2. Bind de reedij op met keukentouw, zodat deze overal ongeveer even dik is en het mooi rond wordt.
  3. Kruid het vlees rondom rijkelijk met de wildmelange en het Provençaalse zeezout.
  4. Verwarm in een ruime braadslede een scheutje olie en braad er op hoog vuur rondom het vlees in aan. Voeg de roomboter toe en de Italiaanse kruiden toe, arroseer het vlees mee tot het vlees mooi gekleurd is. Steek een kernthermometer in het midden van het vlees en stel deze in op 55 °C.
  5. Plaats in de voorverwarmde oven en laat (afhankelijk van de dikte) zo’n 3 uur garen, het vlees dient een kern van 55 °C te behalen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd fijn, terwijl het vlees gaart.
  6. Neem het vlees uit de braadslede en laat rusten onder aluminiumfolie.
  7. Plaats de braadslede op hoog vuur en bak de paddenstoelen aan in het braadvocht. Voeg de zilveruitjes toe, bak even mee en blus af met de rode port.
  8. Laat stevig inkoken en voeg de fond toe. Laat inkoken tot een krachtige saus.
  9. Snijd het vlees in mooie tranches, kruid na met Provençaals zeezout en serveer met de krachtige paddenstoelensaus.

Ingrediënten

  • 1 panklare reedij van ongeveer 1,5 kg
  • 2 el wildmelange
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 klontjes roomboter
  • 2 glazen rode port
  • 2 dl wildfond
  • 500 g gemengde wilde paddenstoelen
  • 6 el uitgelekte zilveruitjes
  • ¼ bakje Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • Provençaals zeezout

Publicatie datum: 18 september 2023