Framboos-noten crumble met chocolade sorbet

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de chocolade sorbet:

  1. Breng de melk, glucosestroop, kristalsuiker en het water aan de kook.
  2. Voeg de chocolade toe en mix tot een homogene massa.
  3. Laat de basis terug koelen op ijswater.
  4. Draai op in de ijsturbine.

  1. Tip: Je kan ook een kant en klare sorbet of ijs gebruiken!

Voor warme crumble van framboos en noten:

  1. Maak de crumble. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de boter in stukjes. Meng de boter met je handen met de suiker en een snuifje grof zeezout. Voeg de bloem toe en kneed tot een kruimelig deeg. Hak de amandelen en hazelnoten grof en meng ze onder het kruimeldeeg.
  2. Meng de frambozen met de confituur en verdeel ze over 4 kleine vuurvaste schaaltjes.
  3. Brokkel het crumble erover en bak 30 minuten in de oven.

Afwerking:

  1. Laat de crumble licht afkoelen.
  2. Werk af met de chocolade sorbet, poeder van gevriesdroogde frambozen en Basil cress.

Ingrediënten

Voor de chocolade sorbet:

  • 225 g melk
  • 35 g glucosestroop
  • 190 g kristalsuiker
  • 150 g water
  • 150 g pure chocolade

Voor warme crumble van framboos en noten:

  • 4 el. frambozenconfituur (of rode vruchten)
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • snuifje fleur de sel
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 75 g hazelnoten
  • 75 g amandelen
  • 250 g framboos

Publicatie datum: 18 september 2023